Wat is eigenlijk een blouson.
Blouson hebben hun nut bewezen in de Damesmode.
De blouson is eigenlijk een blouse met aan de onderkant een elastiek garen welke bij de productie in de onderste zoom wordt mee gestikt. Door dit elastiek garen aan de onderkant heeft deze blouse een bloezend effect, de blouson. Dit geeft veel extra draadcomfort omdat de probleemzones bij het dragen van dit bloezend kledingstuk minder opvallen.
Blouson worden met korte, driekwart en lange mouw geleverd. Opvallen hierbij is dat het merk VIEUW  in de zomer deze blousons verkoopt met een zogenoemde korte-lange mouw. Dat wil zeggen dat de korte mouw iets langer is en zo het eerste gedeelte van de  bovenarm verbloemd.

Ook is de hals afwerking verschillend maar meestal worden de blousons met een ronde hals  geleverd en vaak als detail met een zilveren knoop of een strikje. Meestal is de hals opening niet te diep zodat de blouson makkelijk draagbaar is.

De blouson is zowel in uni stoffen en ook in dessinstoffen leverbaar. Vaak in de Engelse maten  
S M L XL XXL maar ook in gewone konfektiematen, zoals 38 40 42 44 46 48 50 52.
Vaak zijn deze blouson in mode speciaalzaken te koop en is het verstandig deze blousons te passen om met een goed advies van de voordelen van de blouson te profiteren.

 
  Rein Brockmann     12-02-2022 15:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.